Skip to main content

Over Abel.

Abel. Grand café restaurant is een restaurant gelegen in Poortugaal, midden in natuurgebied De Rhoonse Grienden.

Het restaurant wordt gerund door echtpaar Remco en Sigrid Abel, dat in 1999 hun droom achterna ging en Brasserie Abel openden. De brasserie werd gevestigd in het pand van voormalig restaurant Johannapolder. Na de nodige verbouwingen, konden zij de deuren openen en draaiden – samen met een team van ongeveer 15 bediening- en keukenmedewerkers – een goedlopend restaurant.

De volgende uitdaging

Drie jaar later kwam de volgende uitdaging op het pad van het uitbaterechtpaar. Brasserie Abel werd onderdeel van de GasteRhoon Holding, vanaf dat moment gezamenlijk eigendom van meester-kok Ad Janssen en Remco en Sigrid Abel. De GasteRhoon Holding besloeg op dat moment al Het Kasteel van Rhoon, Restaurant Biggo en Het Wapen van Rhoon. Om duidelijk te maken dat de brasserie nu onderdeel uitmaakte van een grotere groep, kreeg het restaurant een nieuwe naam: Orangerie De Rhoonse Grienden. Vier jaar lang opereerde het restaurant onder deze naam en kreeg het horecabedrijf steeds meer bekendheid onder de inwoners van Albrandswaard en omgeving. Het restaurant dat ooit gestart was als brasserie, was nu ook te boeken voor diverse partijen zoals bruiloften, bedrijfsuitjes en familiedagen.

Uitbreidingen en activiteiten

Ondanks de prettige samenwerking met zijn neef Ad Janssen, wilde Remco toch graag alleen verder zodat zijn restaurant kon groeien naar zijn huidige vorm: een horecagelegenheid die ook een volledig dagje uit kan verzorgen. Dit resulteerde erin dat Remco en Sigrid in 2008 toch weer op eigen voeten verder gingen en het restaurant opende wederom met de naam zoals deze bij veel mensen bekend is: Abel. Grand café restaurant.

Het ‘kleine zaaltje’ werd omgebouwd tot de knusse Salon en met de uitbreiding van een Pitch&Putt golfbaan in 2009, was ook de ruimtelijke uitbreiding in de vorm van de Koepel een feit. Met de eigen handboogschietbaan, de golfbaan en de samenwerking met diverse bedrijven, kan Abel nu een volledig pakket aanbieden.

Inmiddels heeft Abel. zich uitgebreid met een tweede restaurant; Tasman. Tasman is een stoer horeca- en recreatiebedrijf met heerlijke lunch & diner gerechten.

De toekomst

Medio 2017 is Abel zodanig gegroeid, dat zij nu met meer dan 90 medewerkers een belangrijke speler is in de horeca- en leisuremarkt in regio Rijnmond. Van high tea tot brunch, BBQ tot buffet en bedrijfsfeest tot huwelijk: ons hardwerkende team doet er alles aan om u een mooie beleving te bezorgen!

Een alles verzwelgende brand verwoestte in september 2018 het restaurant Abel. Na een herbouw van 1,5 jaar zou er in maart 2020 weer geopend worden. Door de corona lockdown opende Abel. later dan gepland in juni 2020 weer haar deuren!

Uiteraard kunnen wij jullie in een persoonlijk gesprek alle ins en outs vertellen over Abel. !